Παστέλι ένα Ελληνικό παραδοσιακό γλύκισμα

Το Παστέλι με βάση το σουσάμι και το μέλι δύο συστατικά φυσικά προϊόντα με θρεπτική αξία. Τόσο το μέλι όσο και το σουσάμι ήταν συστατικά της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων. Το Παστέλι είναι τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, ιδιότητες που θα πρέπει να προβληθούν ώστε να ενταχθεί στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Η Εταιρεία μας

Η Αφοι Λάμπου ΑΕ έχει την εδρα της στην Θουρία Μεσσηνίας σε απόσταση 9 χιλιόμετρα απο την Καλαμάτα στον παλιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας Τρίπολης. Η ιστορία αρχίζει το 1950 όταν οι αδελφοί Λάμπου αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην Καλαμάτα και ασχολήθηκαν με τη ζαχαροπλαστική και το παραδοσιακό παστέλι Καλμάτας.

Στην πάροδο των ετών αναπτύχθηκαν σαν εταιρεία. Σήμερα 60 χρόνια μετά λειτουργούν τέσσερα καταστήματα λιανικής πώλησης προιόντων ζαχαροπλαστικής και παστελιποίας, εργοστάσιο 1200 τ.μ που παράγωνται όλα τα προίόντα της εταιρείας και χονδρική πώληση παστελιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο.

Όλη αυτή η δραστηριότητα είναι στελεχωμένη με 75 άτομα προσωπικό διαφόρων ειδικωτήτων .

Tags:

Latest Blog

Τρόπος Παρασκευής

Η βασική Παρασκευή του παστελιού είναι η εξής: το μέλι θερμαίνεται σε ειδικό ρηχό σκεύος με μεγάλη επιφάνεια και ξαφρίζεται όταν αρχίσει να θερμαίνεται. Όταν το μέλι δέσει προστ...

Πλ. Τελωνείου Καλαμάτα

Οδός: Πλατεία Τελωνείου Καλαμάτα

...

Νέα Προϊόντα

Βιολογικό και 100% μέλι με καννέλα, αμύγδαλο και πορτοκάλι.

...